Terapiaa etänä

Etäterapia tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden osallistua terapiaistuntoihin suoraan kotoa käsin, mikä voi vähentää kokemusta stigmasta ja lisätä halukkuutta hakeutua ja sitoutua terapiaprosessiin. Lisäksi etäterapia mahdollistaa suuremman joustavuuden aikataulujen suhteen, mikä on erityisen tärkeää niille, jotka kamppailevat työn, perheen ja muiden sitoumusten tasapainottamisen kanssa. Joustava aikataulutus mahdollistaa terapiasessioiden sijoittamisen päiviin ja kellonaikoihin, jotka sopivat parhaiten asiakkaan elämäntilanteeseen, mikä voi merkittävästi parantaa pitkäaikaista sitoutumista terapiaan. Tämä joustavuus voi vähentää myös henkilön kokemaa stressiä, sillä ei tarvitse huolehtia liikkumisen haasteista.

Etäterapia mahdollistaa säännöllisyyden

Etäterapia tarjoaa myös ainutlaatuisen mahdollisuuden jatkaa terapiasuhteita jopa muuttuvissa elämäntilanteissa, kuten muuton tai matkustamisen yhteydessä. Tämä jatkuvuus on tärkeää terapeuttisen suhteen ylläpitämiseksi, sillä pitkäkestoinen ja johdonmukainen hoitosuhde on usein tärkeä tekijä onnistuneessa terapiassa. Etäyhteyksien avulla terapeutti ja asiakas voivat ylläpitää säännöllistä kommunikaatiota ja terapeuttista työskentelyä ilman fyysisiä esteitä, mikä voi auttaa asiakasta tuntemaan olonsa tuetuksi ja ymmärretyksi haasteiden keskellä.

Etäterapia mahdollistaa terapian tutussa ja turvallisessa sijainnissa. Kuva: Pexels

YLE:n artikkeli kertoo, että vaikka vuorovaikutus teknologian välityksellä voi haastaa tunteiden ja viestien tulkitsemista, etäterapia on osoittautunut kliinisesti toimivaksi. Tutkimusten mukaan asiakkaat kokivat saavansa paremman yhteyden terapeuttiin videon kautta, ja kokivat terapeutin empaattisempana kuin kasvokkain tapahtuvissa sessioissa, mikä voi edesauttaa parempia terapiatuloksia.

Etäterapiaan siirtyminen tarjoaa myös käytännön hyötyjä, kuten ajan ja rahan säästöä, ja helpottaa tapaamisten järjestämistä. Lisäksi se on vähentänyt asiakkaiden peruutuksia, sillä osallistuminen on helpompaa omasta kodista käsin. Etäterapia mahdollistaa myös aktiivisemman osallistumisen asiakkaalta, koska fyysinen etäisyys ja turvallinen ympäristö voivat rohkaista käsittelemään vaikeita aiheita. Lisäksi se edistää alueellista tasa-arvoa, tarjoten apua myös niille, jotka asuvat kaukana terapiapalveluista.

Vaikka jotkut saattavat suosia perinteistä kasvotusten tapahtuvaa terapiaa, etäterapia ja nettipohjaiset palvelut tarjoavat arvokkaan ja saavutettavan vaihtoehdon monille, erityisesti akuuteissa tilanteissa.

https://yle.fi/a/3-12239823

Otan vastaan asiakkaita myös etänä Zoomin välityksellä. Pidän hyvänä vaihtoehtona myös sitä, että osa tapaamisista on kasvotusten ja osa etänä. Oma vastaanotto sijaitsee Turun keskustassa, mutta vaihtoehtona voi olla tapaamiset pääkaupunkiseudulla, esimerkiksi kerran kuukaudessa.

Ilari Laine

Ihminen Tavattavissa –terapeutti ITT®

Edellinen
Edellinen

Matka Ihminen Tavattavissa –terapeutiksi ITT®

Seuraava
Seuraava

Terapian tavoitteellisuus